melawan kesepian (^_^)

Song / Lagu : Melawan Kesepian - Datin Seri Siti Nurhaliza

Lyrics / Lirik Melawan Kesepian :

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Nanti kita kan tahu
Betapa bijaknya hidup
Sepahit apapun ini
Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan merubah apapun
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Semoga kepergianmu
Tak akan
Semoga mampu kulawan
Kesepianku

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti




kenapa aku pilih lagu nie....
sbb aku pon bley memaafkan tetapi tidak boleh melupakan....
haha....tetapi skunk nie aku nak melupakan terusssss sampai bila2 kenangan2 tuh sume ntah aku pon xtau nak campak mane.....
x apelah biarlah ambik masa sikit but im trying ok (^_^)

Lepaskanlah.........

Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan
Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku Kerna aku tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna Darimu Darimu
Darimu Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu ku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku Hilangkan rasa itu Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan Sempurnanya sifatmu
Telusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesbrnmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu
Darimu

.............dah nak sampai........

tgl beberapa hari je lagi genaplah umor 20 thun.....fuhhhh dah msuk puluhan niee...

menakutkan je...

masih ade azam yg x dicapai....

mudahan dapat dicapai dengan sepenuhnya...

insyallah.....


pe pon skunk nie concentrate ngan final exam....

then aku dah rancang nak blik penang ngan kengkwan penang.... IKHWAN....

mudhan selamt perjalanan kami...

SAKIT HATI BENCI

dituduh lupa budi bila slah yg bukan 100 peratus daripada kita.,,,,
dikata x kenang budi bila x tahu nak minta maaf....
sya belajar untuk tidak meminta maaf...
tak tahulah dari siapa....
tetapi maaf bukanlah sesuatu yang penting baginya...
jadi pepaham lah sendiri....
kedudukan x menjamin apa pun....
org yg sma x penah berubah...
mmg susah apabila antara sahabat yg x ingin mengerti.....

PeRJalaNan SeOranG InSan

Saat aku terbaring kaku… ....

Tanganku basah mengenggam bekalanku ....

Kaki kerdilku sejuk membawa azimat bertahun lalu....

Aku akan melangkah ke dunia baru ....

Dunia yang aku sendiri tak pasti keindahan atau keperitannya....


Aku yang dulunya menjadi insan merantau....

Merasai nikmat tuhan walaupun hanya untuk seketika ....

Kadang-kadang aku jadi taksub....

lupa,lalai,....

Aku mula terkurung dalam kantung dosa ....

Aku mencuba sesuatu yang membuatkan aku adalah insan yang hina ....

Di mana aku terperangkap dalam penjara kemungkaran....

Aku melalui hari yang punah sebagai seorang insan…. ....


Perjalananku berliku ....

Cabaranku umpama kerikil-kerikil tajam ....

Namun suatu hari aku merasai balasannya....

Aku merasai nikmatku ditarik kembali....

Aku merasai masaku hampir tiba....

Tapi….ke mana destinasi insan sepertiku??....

Ke mana?? Bagaimana????....



Aku merenung jalan penghujung duniaku....

Ya….siapa aku???....

Tiba-tiba ....

“anakku masih sempat untukmu bertaubat”

Mutiara yang keluar daripada bibir ibu tua....

Aku sedar…......



Aku merenung kembali kamar sepiku....

Di mana destinasiku selepas perjalanan ini???....

Moga kau menjadi insan terpilih selepas taubatku….....

Moga aku mengerti perjalanan seorang insan….....

Bukan mainan untuk aku persiakan

!!!!!EXAM!!!!!!


minggu keletihan dah tiba..kenalah aku struggle nak study....
arghh tension aku dahlah ade satu paper fail x penah2 aku fail mid term...
tapi yang paling best sehari sebelum exam g KAMPUNG TENGI BAROH KANAN program bakti siswa....

best gler woh...
ade sawah padi memacam, ag arrr..
aku citer pon x larat...
yg pasti i will do the best...

...balik KamPunG....

yeye aku balik kampung hari nie naik aeroplane....
first time nie nek aeroplane sengsorang matilah aku kat sana nti...
pe pon kenalah gak kan tiket dah beli...
pe pon mmg best aku akn manfaatkan betol2 3 hari 2 malam kat kampung aku...
aku nak mandi sungai,mandi laut, lawat sawah padi, joging pepagi dan memacam ag arr..
dekat kampung insyaalah aku menemui kedamaian...
serabut sangat kepala aku baru2 nie...
exam lah, aku gagal dalam mid term first time sejak aku kat kolej nie...
nak share ngan orang xde spe sudi nk mendengar..takpe blog ade hehe...
yang patinya aku paling x sbr nak mandi sungai....
kampungku yang indah lalalalala...

About Me

My photo
key Hell, GomBAk, Malaysia